محتوا در فرهنگ لغت اینگونه تعریف میشود؛ آنچه درون چیزی قرار دارد و مجاز از مضمون سخن و در واقع آنچه در یک سخن قصد شده میباشد.
اگر بخواهیم محتوا را در حوزه رسانه تعریف کنیم؛ میتوانیم محتوا را طراحی و انتشار انواع پروندههای چندرسانهای از قبیل تصاویر، متن، ویدیو و … بدانیم که نقش بسیار مهمی در فراهم آمدن رتبه بالاتر در گوگل دارد.
تفکیک پذیری محتوا

تفکیک محتوا شاید امکانپذیر باشد اما به سادگی این امکان وجود نخواهد داشت. به عنوان مثال اگر بخواهیم انسانها را از نظر قد تقسیمبندی کنیم، میتوان آنها را به چهار دستهی زیر 130 سانتیمتر، بین 130 تا 160 سانتیمتر، بین 160 تا 190 سانتیمتر و بالاتر از 190 سانتیمتر تقسیم کرد اما در مورد محتوا چنین نیست مثلا یک محتوای طنز ممکن است دارای محتوای آموزشی نیز باشد و همینطور برعکس.
لازم به ذکر است که بستری که محتوا در آن قرار میگیرد در بررسی انواع آن اهمیت ندارد، یعنی تفاوتی مابین اینکه یک متن در یک وبسایت به اشتراک گذاشته شود یا اینکه در بیلبورد یک خیابان معروف، وجود ندارد.
در ادامه میتوانیم متن، تصویر، ویدیو، فایلهای صوتی، اینترنت، اینفوگرافیکها، اسلایدها، تلویزیون، رادیو و حتی تئاتر را به عنوان انواعی از محتوا بدانیم.
چند نکته در مورد نگارش محتوا
- استفاده از کلماتی که خواندنشان روان بوده و مخاطب و موتور جستوجو را در پیدا کردن محتوای موردنیاز کمک کنند.
- دارای ایرادهای دستوری و نوشتاری نباشد و حداقل 300 کلمه باشد.
- بی هدف و بدون نظم نباشد، در واقع طوری پاراگراف بندی شود که مخاطب رغبت کند تا آن را بخواند.
- از کلماتی که از ذهن مخاطب دور است استفاده نکنید و خودتان را جای مخاطب بگذارید.
- سعی کنید از محتوای جدید و مخصوص خود بهره بگیرید تا هم مخاطب جدید جذب کنید و هم مخاطبهای قبل را حفط نمایید.
سعی کنید از کلمات کلیدی استفاده کرده و بیشتر محتوایتان را بدون جهتگیری بنویسید.