تعریفی سادهتر از محتوا

اگر بخواهیم سادهتر به تعریف محتوا نگاه کنیم، محتوا همان مطالب آموزشی موجود در کانالهای تلگرامی است، یا همان پستهایی است که در اینستاگرام سبب خندیدنمان میشود، یا ویدیوهایی است که در آپارات یا شبکههای مختلف مشاهده میکنیم، حتی کتابهای الکترونیک و مقالههای موجود در وبسایتها نیز میتوانند محتوا باشند. به طور خلاصه میتوانیم بگوییم هر چیز قابل درکی برای انسان که در بستر کانالهای دیجیتال یا غیر دیجیتال قابل انتشار است، محتوا نامیده میشود.
تولید محتوا
حال که با مفهوم محتوا به طور کامل آشنا شدیم؛ میتوانیم به وجود آوردن هر مطلب قابل درک برای انسانها که در راستای یک هدف خاص باشد را تولید محتوا بدانیم. به عبارتی دیگر تولید محتوا یعنی نوشتن، طراحی، ضبط و ساخت هرچیزی که برای انسانها قابل درک باشد و قابل انتشار در بسترهای مختلف است. برای رسیدن به هدفهایی همچون کسب درآمد (مستقیم یا غیرمستقیم)، افزایش فروش، وفادارسازی مشتری و … . در واقع ممکن است حتی شما با نوشتن یک مطلب یا ثبت یک تصویر یا ساخت یک ویدیو و یا هر عملی مانند اینها در حال انتقال اطلاعات باشید، در این حالت میتوان گفت که شما در حال تولید محتوا هستید. تولید محتوا به هر صورتی که باشد سبب ارتباط فی مابین شما و مخاطب شما میشود.
تاریخچه
تولید محتوا زمانی به وجود آمد که، کسب و کارها و شرکتها به این مهم پیبردند که تبلیغات خشک هیچ فایدهای ندارد و برای رسیدن به یک مطلوب مناسب بایستی با مشتریان و در واقع مخاطبان خود ارتباطی بلند مدت و دو طرفه برقرار کنند. راهکار اساسی برای این ارتباط تولید محتوا بود که کسب و کارها آمدند و محتوای مورد نیاز و مورد علاقهی مخاطبان خود را تولید کردند. گفته میشود تولید محتوا ابتدا از شرکت John Deere و در سال 1895 شروع گشته است اما این گفته خیلی دقیق و با اطمینان نیست.
اولین بستر تولید محتوا
در حال حاضر John Deere بزرگترین شرکت تولیدکننده ماشینآلات کشاورزی در جهان میباشد که در سال 1837 توسط آهنگری به نام جان دیر به وجود آمد. جان دیر با تبلیغاتی که انجام داد توانست ماشینآلات خود را تا حدودی به فروش برساند، اما نتوانست یک ارتباط همیشگی با مشتریان خود بگیرد. در این لحظه تصمیم بر آن گرفت تا با انتشار مجله این کمبود را جبران کند، البته نه مجلهای که مانند بقیه پر از تبلیغات و اخبار باشد و منحصرا برای کشاورزان بود. این مجله که The Furrow نام گرفت، در کنار مطالب خبری و آموزشی در مورد کشاورزی، دارای معرفینامهای از تولیدات شرکت نیز بود. مجله ذکرشده که در حال حاضر نیز منتشر میشود، اولین بستر برای تولید محتوا بود. البته بدیهی است که وبسایت و شبکههای اجتماعی این شرکت برای نسل امروزی دارای جذابیت بیشتری خواهند بود.
آقای Sizemore که اولین سردبیر مجله The Furrow درباره سیاستهای مجله چنین میگوید؛
تمرکز اصلی محتوای مجله محصولات شرکت نبودند بلکه کشاورزان بودند. از طرفی چون برای مردم مطالب طولانی، حوصله سربر بود؛ بنابراین از مدیران شرکت خواستیم تا از داستانهای کوتاهتر و تصاویر بزرگتر برای مجله استفاده کنیم. تصاویری خاص و منحصری که مجلات دیگر از آن بیبهره بودند.
حتی در حال حاضر نیز این مجله به کشاورزان یاری میرساند تا با بهرهگیری از نکات و اصول کشاورزی و یادگیری آنها به برداشت محصولی بهتر و بیشتر دست یابند و همچنین با محصولات شرکت و طرز استفاده از آنها نیز آشنا شوند.
امروزه مجله The Furrow به دوازده زبان و در چهل کشور منتشر میگردد. که پس از موفقیت این مجله، کسب و کارهای زیادی مجلاتی را برای خود راهاندازی کردند. و مجلهها تا جایی رونق یافتند که مخاطبین زیادی مخاطب مادامالعمر چند مجله عمومی یا تخصصی شدند.