اگر همین حالا از شما بپرسند که تولیدکننده محتوا کیست و چه کاری را انجام میدهد، شاید نتوانید جواب این سوال را به راحتی بدهید؛ اما به عنوان یک تعریف کلی میتوانیم بگوییم که تولیدکننده محتوا در واقع کسی است که از طریق کانالها و بسترهای مشخص، انواع مختلفی از محتوا همچون متن، تصویر، ویدیو و … را برای مخاطبانی که کاملا از نیاز آنها آگاه است، تولید میکند تا به هدف مطلوبی که مد نظرش است برسد.
چگونگی تولید محتوا

در ادامه میخواهیم به بررسی این موضوع که تولید محتوا چگونه باید باشد؛ بپردازیم:
- اولین اصل از اصول تولید محتوا این است که بتوانیم منظورمان را در قالب یک جمله و به سادگی بیان کنیم. در واقع محتوایی بهتر است که بتواند در سادهترین شکل ممکن، مفهوم را به مخاطب برساند. یکی از اصلیترین کارهایی که ما میبایست در تولید محتوا انجام دهیم این است که اگر به عنوان مثال هزار کلمه در مورد موضوعی نوشتهایم، بتوانیم در حدود صد کلمه از آن استخراج کنیم؛ بدون آنکه به مفهوم و هدف محتوا و همچنین فهم مخاطب لطمهای وارد کند. حتی میتوانیم بگوییم آن تولیدکنندهی محتوایی موفق تر است که بتواند از همین صد کلمه نیز یک جملهی کامل و جامع فراهم آورد.
- اگر شما نویسنده یک فیلم یا نمایشنامه بودید، آن را چگونه مینوشتید؟ یعنی سعی میکردید به گونهای داستان را جلو ببرید که مخاطب انتظارش را میکشد یا اینکه دقیقا برخلاف انتظار عمل میکردید؟ قطعا هنگامی که شما بخواهید فیلم یا نمایشنامهتان، برای مخاطب کسلکننده نباشد، آن را برخلاف انتظار خواهید نوشت. تولید محتوا نیز چنین است؛ مثلا اگر شما به یک فرد که ناراحتی قندی دارد مانند پدربزرگها از مضرات شیرینی و آسیبهای مصرف آن به بدن بگویید، نه تنها او را از خوردن شیرینی منصرف نخواهید کرد بلکه ممکن است اشتیاقش را برای خوردن شیرینی بیشتر کنید اما اگر بگویید خوردن شیرینی برای بدن او مانند نیش عقربی است که میتواند او را از پا در آورد و حتی باعث مرگش شود، در اینجا این تصویرسازی میتواند مانع بزرگی در هر بار خوردن شیرینی برای او باشد. بنابراین در تولید محتوا میبایست طوری عمل کنیم که محتوایمان غیرمنتظره بوده و کنجکاوی مخاطب را به دنبال داشته باشد و در واقع با این کار شکافی در اطلاعات او ایجاد خواهیم کرد که باعث میشود محتوا برایش جذابتر به نظر بیاید.
- تابحال برایتان اتفاق افتاده است که مثلا به کسی بگویید که مصرف این دارو برای این بیماری ضرر دارد و او اعتنایی به حرفتان نکرده باشد؟ شاید گفته شما کاملا علمی هم باشد اما حال فرض کنید یک پزشک متخصص از مضرات دارو برای مردم صحبت کند، احتمالا بیشتر مردم حرف او را خواهند پذیرفت حتی اگر اشتباه باشد. بنابراین از آنجا که پیدا کردن یک متخصص برای هر محتوایمان کاری بیمنطق است باید محتوایی تولید کنیم که مخاطب خودش اعتبار آن را بسنجد و نتیجهاش را ببیند.
- در هنگام تولید محتوا باید محتوایمان را بهصورتی تهیه کنیم که برای مخاطبانمان در یک چهارچوب خاص بیان شود و همه از آن برداشتی یکسان داشته باشند.
- این روزها که ارتباط با مخاطب سخت و سختتر میشود، محتوایی برنده است که بتواند باعث تاثیر بر روی احساسات مخاطب خود شود البته باید بدانید که این یکی از سختترین قسمتهای تولید محتوا بهشمار میآید.
- تصور کنید که یک نفر برایتان از عشق بگوید و تاثیرات آن بر زندگی یک فرد و دیگری داستان دو عاشق را برایتان تعریف کند، کدام برایتان جذابتر خواهد بود؟ به احتمال فراوان شما جذب داستان شده و آن را دنبال خواهید کرد چرا که خودتان را در جایگاه یکی از دو شخصیت داستان قرار داده و به طور کامل آن را تصور میکنید. پس اگر میخواهید محتوای خوبی تولید کنید آن را بهگونهای داستانپردازانه بیان کنید.