قلب یکی از حیاتیترین اعضای بدن انسان است و عملکرد این بخش از بدن بسیار مهم است. یکی از تایینکنندهترین فاکتورها در سالم بودن قلب، منظم بودن ضربانهای آن است. افراد به علتهای متفاوتی نظیر شرایط هیجانی، اضطراب، ترس، ورزش سنگین و… دچار کاهش یا افزایش ضربان قلب میشوند. اما اگر این نوسانات در ضربان قلب به مدت طولانی ادامه داشته باشد، اصطلاحا میگویند قلب دچار آریتمی قلبی شده است. این بیماری یک مشکل بسیار جدی و تعیینکننده در سلامت انسان است. پس اگر چنین حالتهایی را در ضربان قلب خود مشاهده کردید، باید در اسرع وقت به یک فوق تخصص قلب مراجعه کنید. در این مقاله قصد داریم در مورد این اختلال در ضربان قلب، علتها و روشهای درمان آن صحبت کنیم.
آریتمی قلب چیست؟

ضربان قلب برای هر فرد سالم باید بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در یک دقیقه باشد. خارج شدن تعداد ضربانها از این محدوده یا نامنظم بودن آنها و بیتوجهی به این موضوع، میتواند باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار جدی در سلامت فرد شود. آریتمی انواع متفاوتی دارد. به طور کلی میتوان آریتمی قلب را به دو دسته خوشخیم و بدخیم تقسیم کرد. آریتمیهای خوشخیم فقط باعث تپش قلب و سرگیجه میشوند. اما آریتمیهای بدخیم در اکثر مواقع به ایست قلبی و در نهایت مرگ بیمار منجر میشوند.
علائم آریتمی چیست؟
از مهمترین علائمی که نشان میدهد قلب شما دچار آریتمی قلبی شده است میتوان به ضربان قلب تند یا کند، لرزش در قفسه سینه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، سرگیجه و خستگی زیاد اشاره کرد. البته بعضی از افراد ممکن است که هیچکدام از این علائم را نداشته باشند ولی به آریتمی قلب دچار شده باشند. از این رو بهتر است افرادی که دارای مشکلات قلبی هستند و سابقه بیماریهای قلبی دارند، هر چند وقت یکبار به یک فوق تخصص قلب برای چکاپ مراجعه کنند.
درمان آریتمی
در انواع خفیف آریتمی، بیماران اغلب با مصرف دارو و رژیم غذایی درمان میشوند. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که به نوع بدخیم آریتمی مبتلا شدهاید، پزشکان میتوانند با روشهای مثل کاردیوورژن الکتریکی، ضربان ساز یا کانتر تخریبکننده به درمان این اختلال بپردازند. همچنین پزشکان در افرادی که آریتمی آنها با دارو یا روشهایی که گفتیم قابل درمان نباشد، از جراحی قلب و برش روی حفرههای فوقانی قلب، برای درمان استفاده میکنند.
کرونا و آریتمی
توجه داشته باشید که امروزه با شیوع بیماری کرونا باید بیش از پیش مراقب سلامتی خودتان باشید. از آنجایی که کرونا، یک بیماری جدید است و هنوز اطلاعات کاملی در مورد آن وجود ندارد، باید سعی کنید با سالم نگهداشتن بدنتان تا حد امکان قدرت سیستم ایمنی بدن خود را بالا ببرید. خوب است بدانید که طبق گفته یک فوق تخصص قلب ، تعداد زیادی از بیماران کرونایی دارای مشکلات قلبی و نظیر آن هستند. با این وجود ممکن است در آینده ارتباطات دیگری نیز بین این دو بیماری و تاثیری که بر هم میگذارند، مشخص شود.
هدف از نوشتن این متن این بود که شما تا حدودی با آریتمی قلب ، علائم و درمان آن آشنا شوید. به شما توصیه میکنیم که در صورت مشاهده علائم این بیماری در خود یا اطرافیانتان حتما به یک پزشک فوق تخصص قلب مراجعه کنید و از خطرات احتمالی ناشی از این بیماری جلوگیری کنید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پزشکی و همچنین بیماری کرونا ، به وبسایت کانتنت وان مراجعه کنید.